Israelul impune noi restricții Covid. Premierul Naftali Bennett nu exclude izolarea totală, „dacă situația nu se îmbunătățește”

Israelul impune noi restricții Covid. Premierul Naftali Bennett nu exclude izolarea totală, „dacă situația nu se îmbunătățește”

În ciuda unei puternice campanii de vaccinare, Israel a înregistrat marți cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din ianuarie, spun autoritățile, care au impus noi măsuri restrictive miercuri. Certificatul de vaccinare sau un test PCR negativ este necesar pentru a vizita restaurante, hoteluri, muzee, biblioteci și pentru a participa la evenimente culturale și sportive.

O vastă campanie de vaccinare lansată în decembrie

Măsura se aplică și lăcașurilor de cult care găzduiesc mai mult de 50 de credincioși, spune Ministerul Sănătății într-un comunicat, adăugând că magazinele și centrele comerciale vor funcționa la capacitate restrânsă – o persoană la șapte metri pătrați. În luna iulie au fost restabilite unele măsuri care au fost ridicate în iunie, cum ar fi obligația de a purta mască în spații publice închise, pe fondul creșterii numărului de persoane bolnave.

Marți, peste 8.700 de pacienți noi au fost identificați de autoritățile sanitare, cea mai mare cifră din ianuarie. În iunie se înregistrau doar câteva cazuri zilnice. Israelul a fost una dintre primele țări care a lansat o campanie vastă de vaccinare la mijlocul lunii decembrie, în cadrul unui acord cu Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze în schimbul datelor privind eficacitatea vaccinului.

Varianta Delta

Vaccinarea a făcut posibilă scăderea drastică a numărului de cazuri, dar, în ultimele săptămâni, rata de contaminare a început să crească din nou, odată cu răspândirea variantei Delta. Săptămâna trecută, Israel a început să administreze a treia doză de vaccin persoanelor cu vârsta peste 50 de ani.

Premierul Naftali Bennett avertizează că un nou blocaj ar putea fi impus în septembrie, dacă situația nu se îmbunătățește. În total, peste 950.000 de persoane au fost infectate în Israel, dintre care aproape 6.700 au murit. Peste 5,4 milioane de israelieni au primit două doze ale vaccinului și aproximativ 1,1 milioane au primit o a treia doză.

Sursa: Journal de Montreal

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook