Venezuela| Un primar marchează cu bulină roșie casele pacienților Covid, pentru a-i preveni pe cei sănătoși

Venezuela| Un primar marchează cu bulină roșie casele pacienților Covid, pentru a-i preveni pe cei sănătoși

Primarul unui oraș din Venezuela plasează buline de avertizare pe casele bolnavilor Covid-19 și amenință să reducă ajutoarele sociale pentru cei care încalcă carantina. „Ne protejăm oamenii”, spune Luis Duque, primarul municipiului Sucre din statul Yaracuy, arătând spre un semn atașat pe o casă – un cerc roșu și o linie oblică.

„Acest lucru indică faptul că există un caz Covid sau un caz suspect Covid, astfel încât ceilalți să fie atenți”, spune el într-un videoclip postat pe contul de Instagram.

Duque a declarat pentru radioul local că sunt necesare măsuri radicale pe măsură ce Venezuela înfruntă un al doilea val al coronavirusului și a menționat că ajutoarele, inclusiv distribuirea alimentelor și alimentarea cu gaz, ar putea fi reduse dacă oamenii nu respectă carantina.

Atitudinea lui Duque, membru al partidului socialist condus de președintele Nicolas Maduro, a adus acuzații de discriminare.

„Trebuie să-l denunțăm și, în plus, să-i dorim multă sănătate, astfel încât să nu fie nevoie să-și marcheze casa”, a scris pe Twitter Tamara Suju, avocată pentru drepturile omului.

Venezuela se confruntă cu o reactivare a virusului, după un prim vârf înregistrat în august 2o2o, cu 1.526 de cazuri noi și 15 decese raportate marți.

Duque a spus că municipalitatea va amenda pe oricine nu respectă carantina cu echivalentul a 9 dolari, ceea ce înseamna câteva luni de salariu minim în Venezuela. El a declarat radioului local că, dacă cineva consideră că măsurile sunt neconstituționale, atunci le pot contesta în instanță, dar că regulile sunt obligatorii până la orice eventuală hotărâre împotriva lor.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook