Varianta Omicron evită protecția oferită de doza suplimentară. 7 germani s-au îmbolnăvit de Covid în Africa de Sud, deși erau triplu vaccinați

Varianta Omicron evită protecția oferită de doza suplimentară. 7 germani s-au îmbolnăvit de Covid în Africa de Sud, deși erau triplu vaccinați

Șapte germani cu vârste cuprinse între 25 și 39 de ani au fost infectați cu varianta Omicron în Africa de Sud, deși toți erau vaccinați cu trei doze ale vaccinului anti-Covid. Anunțul a fost făcut de Wolfgang Preiser, membru al grupului de cercetare care a identificat noua variantă.

„Descoperim multe cazuri în care varianta evită protecția oferită de vaccinuri. Ce nu știam până acum este că nici măcar o doză suplimentară de Pfizer/BioNTech nu previne infectarea”, explică Preiser pentru Tagesspiegel. Sunt primele infectări cu varianta Omicron raportate la persoane care au primit deja a treia doză.

„Nu ar trebui să înțelegem că vaccinarea nu funcționează. Din contră: demonstrează că până și cea mai bună formulă de vaccinare nu este suficientă pentru a preveni infectarea – ceea ce deja bănuiam”.

Potrivit unui studiu realizat de Preiser și colegii lui asupra cazului, grupul a fost infectat la final lui noiembrie sau început de decembrie.

Toți șapte au primit cel puțin două dintre doze ale unui vaccin ARNm. Șase dintre ei primit o doză suplimentară de Pfizer/BioNTech sau Moderna. Șase germani au vârste sub 30 de ani, iar unul are 39 de ani.

Dozele suplimentare le-au fost administrate cu cel mult două luni înainte de infectare.

Pe timpul carantinei, pacienții au avut simptome normale de Covid: gât uscat, oboseală, dureri de cap, tuse seacă, dureri în piept, etc. Niciunul dintre cei șapte nu a dezvoltat forme severe ale bolii.

Sursa: Der Tagesspiegel 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook