Vaccin AstraZeneca| Plângere pentru omor formulată în instanță de familia unei femei decedate după inoculare

Vaccin AstraZeneca| Plângere pentru omor formulată în instanță de familia unei femei decedate după inoculare

Familia unei femei în vârstă de 38 de ani, care a murit de tromboză după ce a primit o primă doză a vaccinului AstraZeneca, a depus vineri o plângere la parchetul din Toulouse, cu scopul „obținerii unei anchete”. „Este o plângere împotriva X, pentru că nu avem dovezi împotriva unei anumite persoane, pentru omor”, a spus avocatul familiei Me Étienne Boittin. Acuzația poate „evolua, în funcție de elementele dosarului”, precizează el.

„Nu suntem într-un proces de revendicare”

Familia femeii, care lucra ca asistent social, „nu se află într-un proces de revendicare sau de căutare a responsabililor, vrea pur și simplu explicații, clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat el.

Asistenta a fost vaccinata a mijlocul lunii martie, ca parte a activității sale profesionale, într-un institut medico-educativ (IME) pentru persoane cu dizabilități. Ea nu suferea de alte boli, potrivit avocatului.            .

Starea sa de sănătate s-a deteriorat la scurt timp după vaccinare și a fost internată la Spitalul Universitar din Toulouse. A murit pe 29 martie, după ce a dezvoltat tromboză cerebrală.

„Obiectivul plângerii este de a obține investigații suplimentare, în special o autopsie într-un cadru medico-legal, cu elemente care ne permit să știm dacă vaccinul ar fi putut cauza decesul”, menționează avocatul.

El apără și familia unui student la medicină din Nantes, care a murit de tromboză pe 18 martie, la câteva zile după injectarea vaccinului AstraZeneca. În cazul său, parchetul de la Nantes a deschis o anchetă preliminară.

Un risc „rar”

Agenția pentru medicamente (ANSM) din Franta a confirmat pe 26 martie existența riscului de a dezvolta tromboză atipică asociată cu vaccinul Covid-19 de la AstraZeneca, după apariția de noi cazuri în Franța, subliniind în același timp că raportul risc / beneficiu a rămas „favorabil” .

Vaccinul dezvoltat de laboratorul suedezo-britanic și Universitatea din Oxford a fost suspendat pe 15 martie de mai multe țări europene, după ce au fost raportate cheaguri de sânge, uneori letale. Franța a ridicat măsura de suspendare pe 19 martie, după un aviz al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care îl considera „sigur și eficient”.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook