Datele despre rata mortalității din Israel au dispărut de pe un site de specialitate

Datele despre rata mortalității din Israel au dispărut de pe un site de specialitate

„De câteva săptămâni urmăresc statisticile legate de mortalitate de pe siteul euromomo.eu și, în special, cele referitoare la Israel, care a fost singurul stat care a înregistrat o creștere semnificativă în săptămânile 9-11 din 2021, de la 1,02 la 1,04 (1,05 pentru cei peste 65 de ani). Astăzi au fost publicate statistici pentru săptămâna 12, dar Israel a dispărut complet de pe listă!”. O observație a unui cititor atent la statisticile campaniei de vaccinare în masă din Israel, lucru sesizat și de alții: utilizatori de internet, oameni de știință.

Mulți cititori sunt uimiți de dispariția statisticilor legate de decesele din Israel. Site-ul euromomo.eu este un instrument folosit de analiști pentru a urmări evoluția cifrelor epidemiei Covid.

Israelul vaccinează populația cu o viteză și o amplitudine care îi lasă pe unii observatori să viseze, admirând eficiența și devenind invidioși cu privire la noua libertate propusă de oficialii israelieni. Alți analiști sunt mai circumspecți, chiar îngrijorați: este atât de clară frumoasa poveste prezentată de autoritățile israeliene?

Site-ul Euromomo nu a oferit încă un răspuns.

Sursa: France Soir

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook