Urangutanii din Malaezia sunt testați pentru Covid

Urangutanii din Malaezia sunt testați pentru Covid

Zeci de urangutani pe cale de dispariție din Malaezia au fost testați pentru Covid-19, veterinarii în costume de protecție îndeplinind sarcina dificilă de a introduce tampoane nazale maimuțelor. Au fost efectuate teste antigen pe 30 de maimute cu părul roșu din statul Sabah, insula Borneo și toate au revenit negative, spun oficialii.

Au fost primii urangutani din Malaezia testați și acțiunea a fost comandată după ce angajații unui centru de reabilitare și ai unui parc de animale sălbatice s-au infectat.

„Testarea Covid-19 reprezintă un instrument vital care ne ajută să învingem epidemia și este la fel de importantă pentru populația de urangutani”, spune Sen Nathan, director adjunct al Departamentului Sabah Wildlife.

„Boala s-ar putea dovedi extrem de dăunătoare pentru sănătatea lor”.

Veterinarii vor continua să monitorizeze îndeaproape maimuțele, iar testele vor fi efectuate în mod regulat, spun oficialii.

Malaezia luptă împotriva unui focar serios de Covid-19, provocat de varianta Delta, foarte contagioasă și a înregistrat mii de cazuri și sute de decese în fiecare zi.

Sabah, aflat în nord-estul insulei Borneo, se confruntă, de asemenea, cu o creștere a cazurilor.

Populația de urangutani din Borneo a scăzut cu peste 50% în ultimii 60 de ani, potrivit WWF, deoarece habitatul forestier al animalelor a fost redus progresiv, pentru a face loc plantațiilor agricole.

Borneo este împărțit între Malaezia, Indonezia și Brunei.

Sursa: France 24

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook