Unde călătorești? Poți rezerva un adăpost antiatomic pe Airbnb

  • În Kansas, o fostă bază de rachete a fost transformată în hotel pe Airbnb.
  • Până la patru oaspeți pot dormi în silozul care are o adâncime de 180 de picioare.
  • Situl a fost construit în 1959 și a rămas activ până în 1965 în timpul crizei rachetelor din Cuba.

Adăposturile antiatomice care erau la modă în vremea Războiului Rece în unele țări occidentale, revin în actualitate o dată cu amenințările de utilizare a armamentului nuclear de către Moscova. În Kansas, poți să îți rezervi o cameră chiar pe Airbnb, conform Daily Mail.

Este vorba despre un siloz de rachete nucleare dezafectat, situat adânc sub peisajul rural din Kansas. Fostul depozit de arme costă 300 de dolari pe noapte și poate găzdui până la patru persoane. Situl a fost construit în 1959 și a rămas activ până în 1965 în timpul crizei rachetelor din Cuba.

Vizitatorilor li se oferă șansa de a vedea o relicvă a Războiului Rece. Aceasta este dotată cu facilități moderne, inclusiv televizoare, cuptor cu microunde, frigider și aparat de cafea. Pentru a intra în aceasta locație foarte specială trebuie să depășești o ușă de beton cu aspect amenințător care duce sub pământ.

În interior ai un pat king-size cu o decorație de epocă, în nuanțe austere de gri și lucrări din metal în întreaga structură. Construirea a costat echivalentul a 120 de milioane de dolari în prezent. Peste 70 de astfel de silozuri au fost construite în Statele Unite.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook