Un test Covid administrat greșit a provocat scurgerea lichidului cefalorahidian în cazul unei femei din America

Un test Covid administrat greșit a provocat scurgerea lichidului cefalorahidian în cazul unei femei din America

Un test nazal pentru Covid-19 a străpuns mucoasa creierului unei femei din SUA, provocând scurgerea lichidului cefalorahidian prin nas și riscând o infecție periculoasă, au raportat medicii într-un jurnal medical joi.

Pacienta, în vârstă de patruzeci de ani, a avut o problemă nediagnosticată și este posibil ca testul care i s-a făcut să fi fost administrat incorect. Cazul ei arată că profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să urmeze foarte atent protocoalele, a declarat pentru AFP Jarrett Walsh, autorul principal al articolului JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery. Persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală sinusală, de exemplu, ar trebui să ceară teste orale, dacă este posibil, adaugă el.

Acest lucru subliniază necesitatea unei pregătiri adecvate pentru cei care fac testul și necesitatea de a fi vigilenți după ce testul a fost administrat”, adaugă specialistul ORL Dennis Kraus, de la Lenox Hill Hospital din New York.

Jarrett Walsh, medic al Spitalului Universității din Iowa, a declarat că pacienta a fost testata înainte de o intervenție chirurgicală pentru o hernie și s-a constatat că un lichid limpede iese dintr-una dintre nările ei. După ce a suferit dureri de cap, vărsături și a dezvoltat o rigididate a gâtului și sensibilitate la lumină, a fost examinată de Jarrett Walsh. Americanul crede că testul ar fi putut fi administrat puțin prea sus în nară.

Ea a fost tratată în trecut pentru presiune intracraniană ridicată, iar medicii de la acea vreme folosiseră un ac pentru drenarea lichidului și problema ei fusese rezolvată. Dar apoi a dezvoltat un encefalocel, care determină lichidul cefalorahidian să iasă în pasajele nazale. 

Dr. Walsh crede că simptomele pe care le-a dezvoltat au fost rezultatul iritării mucoasei creierului. Dacă problema nu ar fi fost tratată, ea ar fi putut dezvolta o infecție cerebrală potențial fatală sau aerul ar fi putut intra în craniu și ar fi exercitat o presiune mare asupra creierului.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook