Un sfert dintre tinerii americani au avut gânduri suicidare din cauza coronavirusului

Un sfert dintre tinerii americani au avut gânduri suicidare din cauza coronavirusului

Un raport al centrului pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA arată impactul major al pandemiei asupra sănătății mintale a generațiilor tinere.

La acest studiu online au participat peste 5.000 de persoane.

În timp ce pandemia este încă în plină evoluție în Statele Unite, mai multe studii arată consecințele psihologice dezastruoase ale acestei crize asupra populației americane.

Un astfel de studiu, prezentat de CDC (Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor), cea mai importantă agenție federală pentru protecția sănătății publice din Statelor Unite, raportează o cifră uluitoare: un sfert din adulții tineri cu vârste între 18 și 24 de ani, au spus că au luat în considerare sinuciderea în ultimele 30 de zile, potrivit unui sondaj Qualtrics de la sfârșitul lunii iunie.

Dintre cele 5.412 de persoane care au participat la acest sondaj online, tinerii au prezentat cele mai multe semne de anxietate, depresie, idei de sinucidere și dependență de droguri decât orice altă grupă de vârstă studiată, adaugă Quartz. Mai mult, efectele pandemiei asupra sănătății mintale a populației observate par să scadă odată cu vârsta.

În total, aproape o treime din populația Statelor Unite a declarat că a avut simptome de anxietate sau depresie între aprilie și iunie 2020, cu disparități puternice, în funcție de grupurile studiate. De exemplu, americanii de culoare și hispanicii, precum și lucrătorii esențiali, suferă în special de probleme de sănătate mintală din cauza crizei coronavirusului.

Acest sondaj are, însă, o limitare: participanții au raportat simptomele pe care le-au simțit, dar nu au făcut obiectul unui consult medical. Cu toate acestea, indică un fenomen foarte real, care ar putea avea repercusiuni pentru anii următori, acela al consecințelor psihologice ale pandemiei asupra populației.

Stresul, șomajul și izolarea

Mai mulți factori ar putea explica diferitele tulburări mentale observate, în special în rândul tinerilor. Stresul, izolarea socială, dificultățile economice, perspectiva integrării profesionale dificile și creșterea șomajului sunt printre altele. Perioada de izolare ar fi creat și amplificat tulburările psihologice și psihiatrice ale unor persoane.

Un sondaj similar celui din Statele Unite a fost realizat în Franța, realizat online, cu peste 3.700 de participanți. În total, 15,1% dintre participanți au raportat că au un nivel de anxietate patologică și 26,5% un nivel de depresie patologică – cifre mult mai mari decât în ​​mod normal, explică Usbek & Rica.

Persoanele care au fost infectate cu Covid-19 sunt de asemenea predispuse în special acestor tip de tulburări. Potrivit unui studiu italian, mai mult de jumătate dintre persoanele care au primit tratament spitalicesc pentru Covid-19 au suferit de o tulburare psihiatrică o lună mai târziu.

Sursa: Slate

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook