Un fost consilier al lui Trump spune că America are nevoie de „o lovitură de stat, ca în Myanmar”

Un fost consilier al lui Trump spune că America are nevoie de „o lovitură de stat, ca în Myanmar”

Michael Flynn, fost consilier pe probleme de siguranță națională în administrația fostului președinte Donald Trump, spune că o lovitură de stat asemănătoare cu cea din Myanmar – unde armata a răsturnat guvernul ales în mod democratic – „ar trebui să se întâmple” în Statele Unite. În timpul unei conferințe QAnon desfășurate în Dallas, Texas, Flynn a fost întrebat: „De ce nu se poate întâmpla aici ce s-a întâmplat în Myanmar?”. Flynn a spus că „nu există niciun motiv. Adică ar trebui să se întâmple și aici”.

Activiștii QAnon își doresc o acțiune militară similară cu cea din Myanmar, unde armata a înlăturat guvernul ales prin vot democratic pe 1 februarie, în urma acuzațiilor nedemonstrate de fraudă electorală.

Michael Flynn, fost general de armată, are un trecut controversat. A fost exclus de Donald Trump din funcția de consilier pe teme de siguranță națională, după ce l-ar fi mințit pe fostul vicepreședinte Mike Pence în legătură cu discuțiile pe care le avea cu Rusia. El și-a recunoscut vinovăția în timpul investigației realizate de FBI. A fost apoi grațiat de Trump.

Sursa: The Independent

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook