UK| Peste 4.000 de medici și cercetători condamnă ridicarea măsurilor anti-Covid. „Un experiment periculos și lipsit de etică”

UK| Peste 4.000 de medici și cercetători condamnă ridicarea măsurilor anti-Covid. „Un experiment periculos și lipsit de etică”

Mai mult de 4.000 de medici, oameni de știință, asistente și alți profesioniști din domeniul medical semnează o scrisoare prin care condamnă guvernul britanic că realizează „un experiment periculos și lipsit de etică” prin eliminarea restricțiilor anti-Covid începând cu 19 iulie. „Considerăm că decizia este periculoasă și prematură”, scriu ei în scrisoarea publicată de jurnalul medical Lancet.

„Guvernul britanic trebuie să-și reconsidere strategia și să ia urgent măsuri prin care să protejeze cetățenii, inclusiv copiii. Guvernul se angrenează într-un experiment periculos și lipsit de etică și solicităm să oprească planurile de abandonare a restricțiilor pe 19 iulie 2021”, se arată în scrisoare.

„Guvernul ar trebui să amâne redeschiderea completă până când toată lumea, inclusiv adolescenții, va putea primi vaccinul și rata de imunizare va fi mare și până când măsurile de prevenție, în special cele privind ventilarea adecvată și distanțarea vor fi aplicate în școli. Până atunci, măsurile de sănătate trebuie să fie cele indicate de OMS (masca obligatorie în spațiile interioare, inclusiv pentru cei vaccinați)”.

Scrisoare are acum aproximativ 4.200 de semnatari.

„Guvernul a ales în mod deliberat să expună copiii infectării în masă, în loc să le ofere protecție în școli sau să-i vaccineze”, spune dr. Deepti Gurdasani, epidemiolog al Universității Queen Mary, cel care a pornit inițiativa.

„Este lipsit de etică și inacceptabil. Tinerii nostri au suferit foarte mult și anul trecut, iar acum sunt condamnați să suporte consecințele acestui experiment”.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat la începutul lunii că restricțiile vor fi ridicate pe 19 iulie, zi pe care a numit-o în mod simbolic „Ziua Libertății”. Totuși, a menționat că decizia finală va fi luată pe 12 iulie, după ce vor fi analizate toate datele.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook