Ungaria nu se supune, legea anti-LGBT nu va fi retrasă. „Eforturile UE sunt în van, nu vom face asta”

Ungaria nu se supune, legea anti-LGBT nu va fi retrasă. „Eforturile UE sunt în van, nu vom face asta”

Ungaria ripostează împotriva Uniunii Europene și a cererii Bruxelles-ului de a renunța la controversata lege care interzice promovarea homosexualității și schimbării de gen în școli. Politicienii europeni consideră că legea discriminează persoanele LGBT și vor vota joi o rezoluție care să blocheze aplicarea legii.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, consideră că legislația asimilează homosexualitatea cu „pornografia”, ceea ce este o „rușine”.

Comisia ar putea deschide un proces împotriva Ungariei, iar Curtea Europeană de Justiție ar putea folosi un mecanism de blocare a finanțării care este conceput pentru țările care nu respectă standardul democratic european.

Însă Budapesta nu se sperie de amenințări. Ieri, șeful de cabinet al premierului Orban, Gergely Gulyas, spunea: „Eforturile Bruxelles-ului de a ne face să primim activiști LGBTQ în școli și grădinițe sunt în van, nu vom face asta”.

Legea a fost aprobată în iunie și are efect începând de azi, 8 iulie.

Premierul Viktor Orban susține că legea este menită să-i protejeze pe copii și neagă faptul că este discriminatorie pentru persoanele LGBT.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook