UK| Armata se implică în campania de vaccinare cu a treia doză. „Centrele de vaccinare vor apărea precum pomii de Crăciun”, spune Boris Johnson

UK| Armata se implică în campania de vaccinare cu a treia doză. „Centrele de vaccinare vor apărea precum pomii de Crăciun”, spune Boris Johnson

Armata va veni în ajutorul autorităților sanitare NHS, care doresc extinderea programului de vaccinare, pentru a permite milioanelor de britanici să primească a treia doză în săptămânile următoare. Boris Johnson spune că noi centre de vaccinare vor apărea „precum pomii de Crăciun”, în timp ce a anunțat că va „pune totul la bătaie” pentru a lansa campania.

Rapelurile sunt considerate cruciale pentru a proteja țara de răspândirea noii variante Omicron, care a fost deja identificată în anumite regiuni ale Marii Britanii.

Cel puțin 400 de militari vor fi dislocați, reeditând modul în care armata a ajutat la apogeul campaniei de vaccinare de la începutul acestui an.

În cea mai aglomerată zi, pe 20 martie, NHS a administrat peste 844.000 de doze, dar cifra a scăzut semnificativ de atunci.

Multe dintre centrele temporare de vaccinare au fost între timp închise din cauza cererii scăzute, dar serviciului de sănătate i se cere acum să extindă rapid programul.

Guvernul dorește ca toți adulții să aibă șansa de a se programa pentru rapel până la sfârșitul lunii ianuarie.

Directorul executiv al NHS England, Amanda Pritchard, spune că personalul său lucrează cu o „viteză vertiginoasă”, în ciuda faptului că programul de vaccinare se află deja în „cea mai complexă fază”.

Pritchard menționează că medicilor de familie și farmaciilor li se vor oferi 15 lire sterline per injectare până la sfârșitul lunii ianuarie, cu un bonus de 5 lire pentru vaccinurile administrate duminică și o primă de 30 lire sterline pentru cele făcute la domiciliu până la sfârșitul lunii viitoare.

Sursa: Metro.uk

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook