Twitter continuă ofensiva. 70.000 de conturi legate de mișcarea pro-Trump QAnon, închise definitiv

Twitter continuă ofensiva. 70.000 de conturi legate de mișcarea pro-Trump QAnon, închise definitiv

Twitter a „suspendat definitiv” 70.000 de conturi afiliate mișcării pro-Trump QAnon, pentru a ii împiedica să folosească rețeaua socială în scopuri violente, precum revoltele de la Washington de săptămâna trecută.

Platforma a întreprins o epurare care a început vineri, prin blocarea contului președintelui SUA, acuzat că și-a încurajat susținătorii să perturbe certificarea victoriei democratului Joe Biden de către Congres

„Aceste conturi distribuiau pe scară largă conținut periculos, asociat cu QAnon. Practic, ei erau dedicați răspândirii teoriilor conspiraționiste”, a declarat Twitter într-un comunicat. „Numărul conturilor închise este mare, deoarece multe persoane au avut mai multe conturi. QAnon este o mișcare conspiraţionistă de extremă dreapta. Adepții săi apără ideea că Donald Trump duce un război secret împotriva unei secte liberale globale formate din pedofili şi sataniști.”

Majoritatea platformelor au luat măsuri fără precedent de când susținătorii miliardarului republican au luat cu asalt clădirea Capitolului, șocând țara și pătându-și imaginea la nivel internațional.

Facebook și Twitter au suspendat pe termen nelimitat conturile lui Donald Trump, care a discreditat procesul electoral și a acuzat democrații, fără dovezi, că i-au „furat alegerile”.

Pentru a-și justifica decizia, cele două rețele au făcut referire la riscul de a declanşa și alte violențe până la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden.

„Planurile pentru viitoarele demonstrații armate proliferează pe Twitter și pe alte platforme, inclusiv cele pentru un al doilea atac asupra Capitoliului”, transmite Twitter.

Rețeaua socială a fost principalul instrument de comunicare al lui Donald Trump, care a ajuns la 88 de milioane de abonați. Decizia a fost criticată, inclusiv de unii lideri europeni precum Angela Merkel, care o cataloghează drept „problematică”, deoarece arată atotputernicia platformelor în ceea ce privește libertatea de exprimare.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook