Trump revizuiește legea presiunii apei de la robinet. „Părul meu trebuie să arate perfect”

Trump revizuiește legea presiunii apei de la robinet. „Părul meu trebuie să arate perfect”

Guvernul SUA încearcă să relaxeze standardele pentru evitarea risipei apei de duș după ce Donald Trump s-a plâns de presiunea insuficientă a apei pentru a-si spăla părul.

Departamentul de Energie al SUA a propus, miercuri, o modificare a standardelor dușului, pentru a permite instalarea mai multor capete pe o singura coloana, o modalitate de a evita măsurile de economisire a apei impuse de administrația din timpul lui George H.W. Bush.

Standardele stabilite în 1992 limitează debitul de apă la 9,5 litri pe minut pentru dușuri și s-a decis în 2011 că dușurile multi-jet constituie de fapt un singur dispozitiv si trebuie aplicată limita, scrie revista Forbes. Odată cu schimbarea dorită de administrația Trump, restricția privind fluxul de apă se va aplica fiecărui jet de apă în loc să se aplice întregului dispozitiv de duș.

Anunțul vine după plângerile din partea lui Donald Trump despre presiunea insuficientă a apei la duș.

„Capete de duș – faci un duș, apa nu curge. Vrei să te speli pe mâini, apa nu curge. Deci ce faci? Rămâi acolo mai mult timp sau faci un duș mai lung? Pentru că părul meu – nu știu despre al tău, dar al meu trebuie să fie perfect. Perfect”, a explicat președintele reporterilor de la Casa Albă, în luna iulie.

Miliardarul republican a purtat în ultimele câteva luni o luptă pentru a crește debitul și presiunea apei în instalațiile de baie, inclusiv apa de la WC.

″ (Oamenii) fac un duș, apa vine în picături mici, curge foarte încet, oamenii trag apa la toaletă de 10 ori, de 15 ori, în loc de o dată, ajung să folosească mai multă apă”, a asigurat Donald Trump în decembrie.

„Instalații distruse de standardele federale”

Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) „va examina cu atenție chiuvetele și dușurile și alte obiecte din baie”, a spus el.

Acest plan se alătură „plângerilor neîntemeiate repetate” ale lui Donald Trump, potrivit cărora „toaletele, robinetele și alte instalații din casele oamenilor au fost distruse de standardele federale de eficiență energetică”, a declarat Andrew deLaski, directorul Appliance Standards Awareness Project, program dedicat economiei de energie.

Potrivit acestuia, noile măsuri propuse cu privire la capetele de duș vor „risipi cantități enorme de apă și energie, ceea ce va crește facturile și emisiile de gaze cu efect de seră”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook