Trump pregătește o lege care va reglementa “abuzurile” Facebook, Twitter și Google

Trump pregătește o lege care va reglementa “abuzurile” Facebook, Twitter și Google

Președintele American va cere astăzi Comisiei Federale de Comunicații (FCC) revizuirea unei legi care a protejat până acum companiile Twitter, Facebook și Google în fața răspunderii legale pentru conținutul pe care utilizatorii îl postează pe platformele asociate.

Trump a amenințat ieri că “va închide” rețelele de socializare, după ce Twitter a marcat două postări ale lui Trump ca fiind false sau dezinformează. Postările președintelui avertizau că votul prin corespondență va conduce la fraudarea alegerilor.

Ieri seară, într-un nou tweet, Trump a scis: “Companiile de tehnologie fac tot ce le stă în putere pentru a CENZURA în avans alegerile din 2020. Dacă asta se întâmplă, ne pierdem libertatea. Nu o să las așa ceva să se întâmple!”.

Prin ordinul executiv pe care îl va prezenta astăzi, Trump va solicita FCC revizuirea secțiunii 230 din Legea Decenței Comunicațiilor, o lege federală care scutește platformele de socializare de răspunderea legală pentru postările utilizatorilor.

Dacă președintele american va avea câștig de cauză, Twitter, Facebook și Google ar putea fi expuse mai multor procese penale.

Mark Zuckerberg, șeful de la Facebook, a declarat într-un interviu pentru Fox că atitudinea lui Trump nu este “cea potrivită”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook