Trump își schimbă radical discursul. „Epidemia se va agrava înainte de a se îmbunătăți”

Trump își schimbă radical discursul. „Epidemia se va agrava înainte de a se îmbunătăți”

Președintele american Donald Trump a recunoscut marți gravitatea epidemiei Covid-19 din Statele Unite ale Americii în timpul unei conferințe de presă dedicate a ceea ce el numește „virusul Chinez”.

„Din păcate, se va agrava înainte să se îmbunătățească. Nu-mi place să spun asta, dar așa este ”, a spus el la Casa Albă, înainte de a recomanda „tuturor” să poarte o mască, atunci când distanțarea fizică nu este posibilă.

Deși a fost mulțumit de progresele înregistrate în cercetarea privind vaccinurile, precum și de faptul că a rezolvat deficitul de teste și ventilatoare, președintele a adoptat pentru prima dată un ton alarmant cu privire la răspândirea epidemiei în sudul și în vestul țării, mergând până la „a implora” tinerii să „evite barurile aglomerate”.

„După cum știți, în ultimele săptămâni am observat o creștere îngrijorătoare a cazurilor în multe zone din sudul țării”, a declarat Donald Trump. „Am salvat milioane de vieți prin izolările inițiale, dar suntem conștienți de gravitatea acestei boli”, a adăugat el. „O vom încheia foarte rapid cu tratamente terapeutice și cu un vaccin”. „Virusul va dispărea, va dispărea”, a spus el, afirmând că responsabilitatea pentru situația de sănătate a fost împărțită între el și guvernatorii statelor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook