Trump: „Dacă nu câștig alegerile, va trebui să învățați limba chineză. China va conduce SUA”

Trump: „Dacă nu câștig alegerile, va trebui să învățați limba chineză. China va conduce SUA”

Donald Trump a atacat din nou China în cadrul unui interviu acordat omului de radio Hugh Hewitt. „Dacă nu câștig alegerile, China va conduce Statele Unite. O să învățați limba chineză, ăsta este adevărul.”, a spus el.

De la începutul pandemiei, Trump și-a bazat campania electorală pe denigrarea Chinei.

El s-a referit în mod constant la coronavirus prin expresii de tip „virusul chinezesc” sau „kung flu”.

Consilerul pe teme de siguranță națională, Robert O’Brien, susține că statul chinez încearcă să se implice în alegerile din noiembrie pentru a-l ajuta pe Joe Biden să câștige următorul mandat de președinte. De altfel, actualul președinte este de părere că al său contracandidat susține interesele Chinei.

Unul dintre sloganurile campaniei lui Trump este: „Coronavirusul a infectat milioane. A zdrobit economia mondială. O singură națiune este vinovată: China. Au mințit. Au ascuns. Joe Biden este cu ei.”.

„Tot ce așteaptă ei (Biden și democrații), la fel și China, este să fiu învins. Pentru că dacă sunt învins, China va conduce Statele Unite.”, a spus Trump în cadrul interviului cu Hewitt, potrivit Business Insider.

Pe de altă parte, campania lui Biden evidențiază cum Trump a minimizat impactul și agresivitatea epidemiei.

„Donald Trump este cel mai slab președinte din istoria Americii, cu tot respectul pentru China.”, a spus ieri purtătorul de cuvânt al lui Biden, Andrew Bates. „Eșecurile lui pe toate planurile au crescut puterea Chinei și au diminuat-o pe a noastră”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook