Trump credea că “Finlanda e o zonă din Rusia” și “a cerut sprijinul Chinei pentru a fi reales”

Trump credea că “Finlanda e o zonă din Rusia” și “a cerut sprijinul Chinei pentru a fi reales”

Manuscrisul cărții scrise de fostul șef al Securității Naționale din Statele Unite, John Bolton, scoate în evidență câteva aspecte negative legate de președintele Donald Trump. Copia manuscrisului a intrat în posesia celor de la The Washington Post.

Bolton îl cataloghează pe Trump ca fiind “extrem de neinformat” și pretinde că, la un moment dat a întrebat dacă Finlanda se află în Rusia. Alte pasaje ale cărții arată că liderul de la Casa Albă i-a cerut președintelui chinez Xi Jinping să-l ajute în campania electorală, pentru a fi reales, sau faptul că a fost total surprins să afle că Marea Britanie, un aliat important al SUA, deține arme nucleare.

Trump i-ar fi cerut ajutorul președintelui chinez, în vederea campaniei din 2020, în timpul summit-ului G20 desfășurat în Japonia, în luna iulie a anului trecut.

Bolton povestește cum Trump și-a jignit rivalii democrați în fața liderului de la Beijing, apoi a schimbat brusc discuția, “amintind despre campania electorală și făcând referire la capacitatea economică a Chinei, care ar putea influența această luptă, cerându-i lui Xi să-i asigure victoria.”.

Administrația de la Casa Albă încearcă să interzică publicarea cărții, pe motiv că ar încălca normele de siguranță națională, dar Bolton spune că a trecut deja de cenzura oficialilor pe probleme de securitate.

“The Room Where It Happened: A White House Memoir” are 592 de pagini și este cea mai critică opinie la adresa lui Trump, venind dinspre un fost angajat al administrației prezidențiale. Bolton este un conservator care a lucrat zeci de ani pentru administrațiile republicane.

Avocații autorului spun că documentul nu cuprinde informații clasificate, deși Departamentul de Justiție a intentat un proces pentru a bloca publicarea cărții.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook