Trebuie să învățăm să trăim cu virusul, nu să închidem granițele!

Trebuie să învățăm să trăim cu virusul, nu să închidem granițele!

La o săptămână după vizita Angelei Merkel în Franța, atât Cancelarul German, cât și Emmanuel Macron spun că trebuie să învățăm să trăim cu virusul.

Purtarea unei măști, a cărei obligație devine generală, este „o constrângere rezonabilă pe care trebuie să o acceptăm pentru o perioadă”, a declarat Emmanuel Macron vineri în timpul unei vizite la un laborator farmaceutic din Villeneuve-la-Garenne.
Macron a mai spus și că este necesară o mai bună cooperare europeană în lupta împotriva coronavirusului. Este vorba despre „învățarea de a trăi cu virusul”. „La fel ca voi, nici mie nu-mi place să port o mască, este jenant, este dificil”, a recunoscut el, citând din nou „gesturile de protecție”, care „nu sunt naturale în obiceiurile noastre de popor latin”.

Cel mai rău lucru ar fi sa ne relaxam
Șeful statului a vorbit pentru prima dată presei cu o mască pe față, în conformitate cu noua obligație în vigoare la Paris și în suburbiile apropiate, consecință a creșterii cazurilor de COVID.

În Franța, vineri, 28 august au fost raportate 7379 de noi cazuri de Covid.

„Cred că este o constrângere rezonabilă pe care trebuie să o acceptăm pentru o vreme, deoarece permite încetinirea circulației acestui virus și permite activității economice să înceapă din nou în condiții bune” , a explicat el. „Cel mai rău lucru ar fi să ne relaxam astăzi pentru a lăsa virusul să circule mai repede, ceea ce ar duce inevitabil la re-izolari și, prin urmare, la opriri de activitati”.

Întrebat despre restricțiile de călătorie adoptate de Marea Britanie, Belgia sau Germania, Emmanuel Macron a cerut „coordonare europeană”. „Nu are sens să închidem granițele dintre două țări atunci când există zone de circulație activă (a virusului, nota editorului) care sunt bine identificate. Mai degrabă, trebuie să avem o metodologie comună pentru a defini aceste zone de circulație activă și sa le tratam în fiecare țară „, a insistat el.

Declarațiile făcute tot vineri, 28 august, de către Angela Merkel le găsești aici

Sursa declarațiilor lui Emmanuel Macron o găsești aici.      

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook