Merkel avertizează: lupta împotriva coronavirusului va deveni „și mai dificilă” în lunile următoare

Merkel avertizează: lupta împotriva coronavirusului va deveni „și mai dificilă” în lunile următoare

„Va trebui să trăim cu acest virus pentru mult timp”, a spus ea, În timp ce Germania joacă rolul „elevului bun” în gestionarea epidemiei.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri, 28 august, că trebuie să ne așteptăm la o evoluție a pandemiei coronavirusului „și mai dificilă” în lunile următoare, în toamnă și iarnă.
„Va trebui să trăim mult timp cu acest virus (…) Situația rămâne gravă. Luați-o în serios „, a spus Angela Merkel la o conferință de presă, adăugând că ” toți ne-am bucurat de libertate și de o protecție relativă împotriva aerosolilor în timpul verii „, când este posibilă ” viața în în aer liber”.

Comentariile doamnei Merkel au venit după ce a convenit joi un val de noi măsuri cu liderii celor 16 state federale din Germania, concepute pentru a combate numărul de cazuri în creștere din Germania, puse pe seama călătoriilor de vară și petrecerile private.

Vineri, 28 augus, Germania a raportat 1.571 de cazuri noi, ceea ce a adus totalul la 239.507, potrivit institutului Robert Koch.

Până în prezent Germania a înregistrat 9.288 de decese.

Vor urma restricții noi în cazul în care numărul cazurilor de COVID înregistrate de la o zi la alta va crește.

În luna mai, oficialii germani estimau că după data de de 31 august vor ridica inclusiv restricțiile legate de organizarea evenimentelor cu participare numeroasă – mecirui de fotbal, festivaluri, evenimente culturale.

Detalii găsești aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook