Tratamentul cu anticorpi sintetici ar putea fi aprobat în regim de urgență. Lui Trump i-a fost administrat unul similar

Tratamentul cu anticorpi sintetici ar putea fi aprobat în regim de urgență. Lui Trump i-a fost administrat unul similar

Compania farmaceutică americană Eli Lilly a anunțat miercuri că a depus o cerere de autorizare de urgență pentru tratamentul cu anticorpi sintetici împotriva Covid-19. Donald Trump, infectat cu coronavirus, a primit acest tratament de la o altă companie, Regeneron, care nu a solicitat încă aprobarea și continuă cu studiile clinice.

„Echipa noastră a lucrat neobosit în ultimele șapte luni pentru a descoperi și dezvolta acest potențial tratament cu anticorpi”, a declarat directorul științific, Daniel Skovronsky. „Lilly lucrează cu autoritățile de reglementare din întreaga lume pentru a obține aprobarea”.

Acest medicament este concurentul celui injectat președintelui Donald Trump săptămâna trecută și dezvoltat de o altă companie, Regeneron, care nu a solicitat încă autorizarea și continuă studiile clinice. Această metodă este considerată promițătoare pentru oprirea coronavirusului în stadiile inițiale ale infectării.

Tratamentul dezvoltat de compania farmaceutică americană Eli Lilly se bazează pe anticorpi special adaptați pentru neutralizarea coronavirusului.

Potrivit companiei, un studiu clinic pe 268 de pacienți cu forme ușoare până la moderate de COVID-19, împărțiți în două grupuri (unul placebo), a demonstrat că un cocktail cu anticorpi are următoarele efecte:

-reduce încărcătura virală (3% dintre pacienți au avut o încărcătură virală ridicată în a 7-a zi de la administrare, comparativ cu 21% în grupul placebo);

-simptome reduse din a treia zi după injectare;

-a redus rata spitalizărilor (0,9% față de 5,8% în grupul placebo).

Eli Lilly a solicitat aprobare pentru un singur tip de anticorpi în acest moment.

Agenția SUA pentru medicamente (FDA) va trebui să revizuiască datele, inclusiv orice efecte secundare, pentru a decide dacă poate permite sau nu comercializarea tratamentului și în ce condiții.

Rezultatele nu au fost publicate într-o revistă științifică evaluată de oameni de știință, fapt care ar fi permis validarea independentă a metodologiei.

Studiul clinic continuă, iar compania dorește să recruteze un total de 800 de participanți.

100.000 de doze de monoterapie (un singur anticorp) vor fi disponibile în octombrie și un milion până la sfârșitul anului, potrivit oficialilor companiei, precum și 50.000 de doze-cocktail, cu doi anticorpi, până la sfârșitul anului.

Anticorpii sunt proteine ​​din sistemul imunitar care combat infectările. Sunt prezenți și pot fi preluați din sângele pacienților recuperați, dar anticorpii naturali astfel recuperați nu pot fi utilizați pentru tratamente la scară largă.

Sursa: La Presse

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook