Texas| Cifrele epidemiei sunt în continuă scădere, deși măștile nu mai sunt obligatorii, iar întreprinderile lucrează la capacitate maximă

Texas| Cifrele epidemiei sunt în continuă scădere, deși măștile nu mai sunt obligatorii, iar întreprinderile lucrează la capacitate maximă
Proteste, 2020. Texanii cereau de pe atunci redeschiderea

Infectările și spitalizările Covid continuă să scadă în Texas, la 17 zile după ce obligația de purtarea a măștii a fost anulată și autoritățile au permis întreprinderilor să se redeschidă la capacitate maximă. Sâmbătă, rata de pozitivitate a ultimelor șapte zile a atins un minim istoric – 5,27%. Statul a raportat o medie de 2.292 de cazuri noi pe zi, cu aproximativ 500 mai puține față de săptămâna trecută și 107 noi decese.

Între timp, numărul celor spitalizați a scăzut la 3.308, cel mai mic nivel din octombrie. În ianuarie numărul spitalizărilor a ajuns la 14.000, pentru câteva zile.

Guvernatorul republican Greg Abbott a fost supus unor critici dure pentru că nu a respectat avertismentele de a nu relaxa restricțiile Covid-19 la începutul acestei luni. La acel moment, președintele Joe Biden a catalogat mișcarea ca fiind o „gândire neanderthaliană” și a avertizat că va fi o „mare greșeală”.

Abbott a sărbătorit pe Twitter progresul, spunând: „Astăzi Texas a atins un nivel minim al ratei de pozitivitate Covid pe 7 zile: 5,27%. A fost sub 6% timp de 5 zile și sub 10% pentru o lună întreagă.

„Spitalizările Covid au scăzut din nou – acum sunt la cel mai scăzut nivel de după 3 octombrie. Numărul celor vaccinați continuă să crească rapid. Rezultatele vine la o zi după ce Texasul a atins un record privind număr zilnic de vaccinuri administrate – 342.849 de persoane fiind inoculate vineri”, a spus Abbott.

La acea vreme, președintele Joe Biden a criticat această mișcare ca „gândire neanderthală” și a avertizat că este o „mare greșeală”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook