Talibanii au dat foc unei femei „pentru că a gătit prost”, susține o fostă judecătoare afgană

Talibanii au dat foc unei femei „pentru că a gătit prost”, susține o fostă judecătoare afgană

O femeie afgană a fost incendiată de luptătorii talibani nemulțumiți de mâncarea gătită de ea, pe fondul unui val de atacuri produs după victoria islamiștilor. Incidentul descris de o judecătoare afgană vine după ce grupul a atacat persoane care fluturau drapelul afgan, iar o organizație caritabilă din Germania a fost forțată să își oprească activitatea după ce talibanii au mers din ușă în ușă, vânând jurnaliști și interpreți.

Najla Ayoubi, fostă judecătoare și activistă anti-violență împotriva femeilor, care a trebuit să fugă după ce guvernul s-a prăbușit, a declarat pentru Sky News că a primit mai multe rapoarte legate de abuzuri asupra femeilor provocate de insurgenți în urma victoriei.

O tânără a fost „arsă pentru că a gătit prost pentru luptătorii talibani” din nordul țării.

„Forțează oamenii să le dea mâncare și să le gătească”, povestește ea. „De asemenea, forțează familiile să-și căsătorească fiicele cu luptătorii talibani.”

Conducerea centrală a talibanilor a promis să respecte drepturile femeilor, să protejeze civilii și să declare amnistie generală pentru a forma oficiali guvernamentali și soldați.

Dar luptătorii par să se complacă atât în ​​acte impulsive de răzbunare împotriva civililor, cât și în vânătoarea sistematică de oficiali guvernamentali, foști soldați, afgani care au lucrat cu trupe străine, jurnaliști și lucrători ai ONG-urilor.

„Talibanii merg din ușă în ușă în căutarea forțelor locale”, povestește ea. „Slavă Domnului că nu era nimeni acasă.”

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook