Susținătorii lui Trump au pătruns în clădirea Capitoliului. Senatorii se adăpostesc „sub scaune”

Câțiva susținători ai lui Trump au pătruns în clădirea Capitoliului, unde avea loc validarea lui Joe Biden ca viitor președinte al SUA. Alte câteva sute se luptă cu forțele de ordine în afara clădirii. Protestatarii contestă în mod violent rezultatul alegerilor electorale din noiembrie.

Capitoliul a fost izolat, iar politicienilor care se aflau în interior li s-a cerut să se adăpostească sub scaune, departe de ferestrele sau ușile clădirii.

Vicepreședintele Mike Pence a fost evacuat.

O sursă din cadrul forțelor de ordine a declarat pentru ABC News că au fost trase focuri de armă, însă nu există informații despre persoane rănite.

Ciocnirile au pornit pe fondul mitingului pe care Trump împreună cu aliații săi l-au organizat pentru a determina Senatul să nu valideze victoria lui Joe Biden.

Protestatarii au forțat baricadele poliției, au rupt lanțul format de ofițeri și au pătruns în Capitoliu.

„Dacă vă aflați într-un spațiu deschis, căutați un loc în care să vă ascundeți”, au fost instrucțiunile polițiștilor pentru cei aflați în interiorul clădirii.

Donald Trump a îndemnat la calm, pe Twitter. „Vă rog să susțineți forțele de ordine ale Capitoliului. Ei sunt de partea țării noastre. Fiți pașnici”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook