SUA| Texas și Florida, fără restricții, raportează rate mai mici ale infectărilor decât state care încă aplică măsurile anti-Covid

SUA| Texas și Florida, fără restricții, raportează rate mai mici ale infectărilor decât state care încă aplică măsurile anti-Covid

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a fost criticat de democrați după ce, în martie, a anulat obligația de a purta mască și a redeschis complet activitățile economice. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a fost de asemenea acuzat că a pus în pericol locuitorii din Florida atunci când a permis afacerilor să se redeschidă complet în septembrie, eliminând obligația de a purta mască.

În timp ce ambele state au reușit să reducă ratele de pozitivitate și să înceapă lungul drum către redresare economică, Pennsylvania, New York și Michigan – care încă au restricții în vigoare – înregistrează mai multe cazuri zilnice.

Împreună, New York, Michigan, Florida, Pennsylvania și New Jersey au raportat 44% din toate infecțiile noi între 29 martie și 4 aprilie, cu aproximativ 197.500 de cazuri din aproximativ 452.000 observate la nivel național, arată datele publicate de Universitatea John Hopkins.

Potrivit datelor Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC), Michigan s-a confruntat cu cele mai mari rate de pozitivitate din ultimele săptămâni. Statul a raportat 390,2 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile. Guvernatorul Gretchen Whitmer  a dat vina pe turiștii care merg în Florida și a cerut locuitorilor care se întorc din vacanță să lucreze de acasă o săptămână sau să-și lase copiii să învețe la distanță o săptămână.

Pennsylvania a înregistrat o creștere tulburătoare a cazurilor de coronavirus și a spitalizărilor, oficialii din domeniul sănătății raportând 221,4 cazuri la 100.000 în ultimele șapte zile.

New York City a raportat 206,1 cazuri la 100.000 în ultimele șapte zile. În ciuda acestui fapt, newyorkezii sunt din ce în ce mai frustrați de obligația de a purta mască.

Președintele Biden a criticat Texasul pentru că a renunțat la restricții în martie, afirmând că guvernatorul are o „gândire neanderthaliană”. Dar statul a înregistrat un declin al cazurilor și spitalizărilor de atunci.

Texas

Michigan

Sursa: Fox News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook