Italia| Lucrătorii din domeniul medical care nu acceptă vaccinarea anti-Covid sunt suspendați din funcție sau transferați în posturi mai prost plătite

Italia| Lucrătorii din domeniul medical care nu acceptă vaccinarea anti-Covid sunt suspendați din funcție sau transferați în posturi mai prost plătite

Persoanele care lucrează în spitale și care au refuzat vaccinarea sunt suspectate că se află la originea mai multor focare din centrele de îngrijire italiene. Un scenariu pe care guvernul italian vrea să-l elimine. Prin urmare, vaccinarea este acum obligatorie pentru toți profesioniștii din domeniul sănătății.

5% refuză

Cu toate acestea, 5% dintre ei încă refuză vaccinul. Este cazul lui Mauro Di Fresco, asistent medical. „Eu cred în articolul 32 din constituția noastră. Sunt liber să aleg ce mi se inoculează în corp”, spune el. Însă de acum se va confrunta cu legea. Personalul medical care nu este încă vaccinat este identificat de autoritățile regionale, iar angajatorul poate aplica sancțiuni.

Doctorul Enrico Di Rosa conduce una dintre agențiile de sănătate din Roma. Iată ce alternative li se vor oferi celor nevaccinați: „Persoanele care refuză vaccinul sunt expuse unor măsuri – pot fi plasate în funcții administrative, cu o reducere a salariului, sau pot fi suspendate total, fără plată. Decizia are deci o consecință economică importantă”. Unele persoane, care au refuzat inițial să fie vaccinate, s-au răzgândit în fața amenințării economice, spune el.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook