SUA| Se reia utilizarea vaccinului cu o singură doză de la Johnson&Johnson. „Beneficiile depășesc în mod clar riscurile”

SUA| Se reia utilizarea vaccinului cu o singură doză de la Johnson&Johnson. „Beneficiile depășesc în mod clar riscurile”

Agențiile sanitare din SUA transmit că vaccinarea cu Johnson&Johnson poate fi reluată „imediat”, după 10 zile de pauză în care a fost investigată o posibilă legătură între serul anti-Covid și formarea cheagurilor de sânge. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) anunță că medicii și pacienții vor fi informați asupra posibilelor riscuri.

„Retragem recomandarea de suspendare a utilizării acestui vaccin”, a spus Rochelle Walensky, director al CDC, adăugând că utilizarea poate fi reluată imediat. Serul poate fi administrat tuturor persoanelor de peste 18 ani.

„Beneficiile depășesc în mod clar riscurile, din perspectiva individuală și de grup”, declară dr. Beth Bell, membru al consiliului consultativ și profesor la University of Washington in Seattle.

Agenția pentru Medicamente (FDA) din SUA va actualiza autorizația de utilizare și va include informații privind riscurile și cum să recunoști și să tratezi eventualele complicații.

Un risc extraordinar de rar

„Este un risc extraordinar de rar. Multe vaccinuri au riscuri extraordinar de rare”, spune dr. Paul Offit, membru al comitetului consultativ al FDA.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat aceeași rezoluție joi, când a subliniat că beneficiile depășesc riscurile și a recomandat adăugarea unui avertisment pe etichetele dozelor. Vaccinarea cu Johnson&Johnson a fost reluată în Europa.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook