Spania| Ministrul de Interne și liderul alianței de stânga, amenințați cu moartea. Mai multe gloanțe trimise în plicul scrisorii

Spania| Ministrul de Interne și liderul alianței de stânga, amenințați cu moartea. Mai multe gloanțe trimise în plicul scrisorii

Pablo Iglesias, șeful alianței de stânga aflată la guvernare (Unidas Podemos), a postat pe Twitter dovezi ale amenințărilor cu moartea pe care el și alți politicieni le-au primit. Cei din opoziție pun la îndoială veridicitatea documentelor. „Ministru de Interne a primit o scrisoare care îmi era adresată, prin intermediul căreia eu și familia mea am fost amenințați cu moartea. Plicul conținea patru gloanțe pentru mitralieră de tip CETME”.

Suspectul a scris: „Pablo Iglesias Turrion, i-ai lăsat pe părinții și bunicii noștri să moară. Tu, soția și copiii tăi sunteți condamnați la moarte. Ți-a sunat ceasul”.

Iglesias, care candidează pentru alegerile regionale din Madrid, spune că nu este prima dată când sunt făcute astfel de amenințări. El menționează că șefa Gărzii Civile, Maria Gamez și ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, au primit scrisori similare.

El Pais scrie că ministrul de Interne a primit un ultimatum: „Ai 10 zile să demisionezi. S-a terminat perioada în care ți-ai bătut joc de noi. Timpul nu este de partea ta, vin taponazos (termen spaniol care definește zgomote puternice de arme sau explozii)”. Investigațiile sunt în desfășurare.

Iglesias și alianța Unidas Podemos sunt destul de jos în sondaje și este de așteptat să obțină 9% din voturile exprimate pentru alegerile regionale din Madrid. Partidul Poporului (conservatorii) este favoritul cursei și ar putea obține aproximativ 39% din voturi la alegerile care vor avea loc pe 4 mai.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook