Studiul clinic pentru testarea unui supozitor anti-Covid are un singur voluntar. Este nevoie de alte câteva sute

Studiul clinic pentru testarea unui supozitor anti-Covid are un singur voluntar. Este nevoie de alte câteva sute

Institutul Pasteur de Lille, Franța, anunță că a recrutat primul pacient și că este în căutarea altor câteva sute pentru a doua fază a unui studiu clinic pentru a găsi un tratament pentru Covid-19. Studiul, pentru care Institutul a obținut aprobare la mijlocul lunii iunie, își propune să măsoare eficacitatea clofoctolului în prevenirea spitalizării și în tratamentul precoce al pacienților cu Covid-19.

Dar, având în vedere timpul necesar obținerii autorizațiilor, așteptate din ianuarie, criteriile în alegerea pacienților – cu vârsta peste 50 de ani, nevaccinați și care prezintă cel puțin un simptom al Covid-19 – rata vaccinării în Franța și vacanțele de vară, „studiul abia acum începe ”, spune pentru AFP profesorul Xavier Nassif, director general al Institutului.

Diferențe în accesul la vaccin

Institutul dorește să recruteze „între 350 și 700 de pacienți”, cu ajutorul medicilor de familie și al laboratoarelor.

„Ar fi fost mai ușor să o facem acum șase luni”, dar, chiar dacă vaccinarea avansează puternic în Franța, „toată lumea rămâne motivată, pentru că nu știm cum se va termina epidemia” și „nu toate țările au aceeași rată crescută de vaccinare”, spune el.

Studiul clinic este „adaptiv, ambulatoriu, randomizat, controlat cu placebo, dublu-orb, care vizează evaluarea siguranței, toleranței și eficacității clofoctolului […] la pacienții cu Covid-19 simptomatic în stadiul incipient”, precizează comunicatul de presă al Institutului.

Molecula trebuie administrată pacienților sub formă de supozitor, două pe zi, timp de cinci zile. „Deosebit de eficientă în inhibarea replicării virusului”, potrivit Institutului, molecula de clofoctol este deja comercializată în Franța și în alte țări europene, într-o altă indicație decât Covid-19. Institutul a primit o donație de cinci milioane de euro de la gigantul de lux LVMH pentru a finanța procesul.

Sursa: Huffington Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook