Aproximativ 140.000 de francezi au protestat împotriva pașaportului Covid pentru al optulea weekend consecutiv

Aproximativ 140.000 de francezi au protestat împotriva pașaportului Covid pentru al optulea weekend consecutiv

Zeci de mii de francezi au protestat în mai multe orașe din Franța în weekend-ul ce a trecut, fiind revoltați de introducerea pașaportului de sănătate Covid, pe baza căruia se face accesul în majoritatea spațiilor publice, inclusiv restaurante, cafenele, stadioane sau săli de sport. Pașapoartele certifică faptul că purtătorul este complet vaccinat, testat negativ pentru Covid sau a trecut prin boală.

Mai mult de 140.000 de cetățeni au luat parte la protestele organizate în toată țara, inclusiv 18.500 care au ieșit pe străzile din Paris, potrivit Ouest France. Numărul protestatarilor este în scădere, față de 160.000 prezenți weekend-ul trecut și 175.000 acum două săptămâni.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare surprind grupuri mari de demonstranți care strigă „Libertate!”

Deși se desfășoară proteste în masă împotriva documentului, 80,5% din totalul populației Franței este deja vaccinată, potrivit informațiilor Ministerului de Interne.

Pașaportul de sănătate este acum valabil doar pentru adulți, dar toți francezii cu vârsta de 12 ani și peste vor trebui să-l prezinte începând cu 30 septembrie. Este de așteptat să fie în vigoare până pe 15 noiembrie, dar data poate fi amânată, în funcție de evoluția epidemiei.

Media cazurilor din ultimele șapte zile este de aproximativ 15.000 de cazuri / zi, în scădere cu 22% față de săptămâna anterioară, potrivit datelor guvernamentale.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook