Unul dintre apropiații Angelei Merkel moare la doar câteva zile după ce a devenit ambasador în China

Unul dintre apropiații Angelei Merkel moare la doar câteva zile după ce a devenit ambasador în China
Jan Hecker alături de Angela Merkel și Joe Biden

Jan Hecker, un apropiat al cancelarului Angela Merkel, a murit la doar câteva zile după ce a preluat funcția de ambasador al Germaniei la Beijing. „Jelesc pentru un consilier apropiat, de mare omenie și extrem de competent”, spune Merkel într-un comunicat. „Moartea lui Jan Hecker mă șochează profund.”

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, făcea parte din cercul restrâns de consilieri ai Angelei Merkel și i-a cîștigat încrederea deplină în 2015, în timpul crizei refugiaților. Doi ani mai târziu devine consilierul principal pe probleme de politică externă și a fost prezent la întâlnirea cancelarului cu președintele american Joe Biden din cadrul summitului G7, desfășurat în iunie.

Merkel, care va renunța la funcție după alegerile de luna viitoare, l-a numit pe Hecker ambasador în China cu scopul de a menține relațiile de prietenie cu asiaticii, potrivit unei surse familiare evenimentului.

Cauza decesului nu a fost menționată. Andrea Sasse, purtător de cuvânt al ministerului de Externe, transmite însă că „nu există indicii conform cărora moartea ar putea fi legată de funcția ambasadorului Hecker.”

Sursa: Bloomberg

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook