Studiu CDC: 74% dintre persoanele infectate cu Covid într-un focar din Massachusetts sunt complet vaccinate

Studiu CDC: 74% dintre persoanele infectate cu Covid într-un focar din Massachusetts sunt complet vaccinate

Aproximativ trei sferturi dintre persoanele infectate într-un focar din Massachusetts au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, iar patru dintre ele au avut nevoie de spitalizare după infectare, potrivit noilor date publicate vineri de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC).

Noile date, publicate în raportul săptămânal al CDC arată că persoanele complet vaccinate care se infectează au o încărcătură virală similară cu persoanele nevaccinate.

„Această descoperire este îngrijorătoare și a dus la reactualizarea recomandării de a purta mască”, a declarat directorul CDC, dr. Rochelle Walensky.

Marți, CDC le-a cerut americanilor complet vaccinați care trăiesc în zone cu rate ridicate de infectare Covid să reia purtarea măștilor în interior.

Unii oameni vaccinați ar putea transporta încārcături virale ridicate și ar putea să-l transmită altora, spune Walensky. Ea a adăugat că varianta Delta se comportă „în mod unic diferit de tulpinile anterioare ale virusului”.

Datele publicate vineri se bazat pe 469 de cazuri Covid asociate cu mai multe evenimente și mari adunări publice organizate în iulie în Massachusetts.

Evenimentele au avut loc în Provincetown, potrivit NBC News. Aproximativ trei sferturi, sau 74% din cazuri au apărut la persoanele complet vaccinate cu două doze ale vaccinurilor ARNm sau au primit doza unicā de Johnson & Johnson.

Oamenii de știință, împreună cu oficialii de la Departamentul de Sănătate Publică din Massachusetts, au raportat că 79% dintre infectări au fost simptomatice.

Patru din cinci persoane care au fost spitalizate erau complet vaccinate. Nu au fost raportate decese.

Cele mai frecvente efecte secundare au fost tuse, cefalee, dureri în gât, dureri musculare și febră.

CDC spune că raportul este „insuficient” pentru a trage concluzii despre eficacitatea vaccinurilor autorizate împotriva Covid.

Sursa: Washington Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook