Studiile medicamentului anti-Covid administrat pe cale orală intră în fazele finale, anunță Pfizer

Studiile medicamentului anti-Covid administrat pe cale orală intră în fazele finale, anunță Pfizer

Pfizer anunță că a început studiile intermediare și finale ale medicamentului anti-Covid administrat pe cale orală pe care îl produce, pe un grup de persoane care au fost expuse virusului SARS-Cov-2. Compania, precum și rivalii americani de la Merck sau cei elvețieni de la Roche, sunt în cursa pentru aprobarea primului antiviral sub formă de pilulă împotriva Covid.

Pfizer spune că studiile pentru testarea medicamentului cu nume de cod PF-07321332 sunt realizate pe 2.660 de adulți sănătoși, cu vârsta de 18 ani și peste, care locuiesc în aceeași gospodărie cu un individ cu formă simptomatică de Covid.

Voluntarii vor primi medicamentul în combinație cu o doză mică de ritonavir, substanță folosită în tratamentele contra HIV.

Merck și compania parteneră Ridgeback Biotherapeutics au anunțat la începutul lunii că au început înrolarea voluntarilor pentru studiile de fază finală ale medicamentului experimental molnupiravir, care are rolul de a preveni infectarea cu SARS-Cov-2.

Și Pfizer anunța la începutul lunii că derula deja studii pentru PF-07321332 pe pacienți cu simptome Covid care nu aveau nevoie de spitalizare.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook