Studentul grec care a mers 48 de zile cu bicicleta pentru a ajunge acasă, după ce zborurile au fost suspendate

Studentul grec care a mers 48 de zile cu bicicleta pentru a ajunge acasă, după ce zborurile au fost suspendate

Kleon Papadimitriou are 20 de ani și se afla în Scoția, la cursuri, atunci când a început epidemia.

A rezervat trei bilete de avion pentru a se întoarce în țara natală, toate au fost anulate. Și-a dat seama că nu se va putea întoarce prea curând la Atena din cauza coronavirusului.

Majoritatea colegilor de la Universitatea din Aberdeen erau deja plecați la finalul lunii martie, dar Kleon a preferat să mai rămână, pentru a nu pierde prea multe cursuri.

Când și-a dat seama că zborurile au fost afectate de pandemie, era deja prea târziu. Așa că a găsit o altă soluție.

La început, ideea a fost ca un „vis”, spune el, dar apoi a început să se gândească tot mai serios ce ar însemna să parcurgă cei aproximativ 3.500 de km pe bicicletă.

Și-a cumpărat o bicicletă, echipamentul necesar și a ținut cont de singura condiției pusă de familie: să-și instaleze pe smartphone o aplicație prin care să-l poată monitoriza în orice moment.

Pe 10 mai, echipat cu sac de dormit, ustensile necesare pentru bicicletă, conserve de pește și unt de arahide, a pornit la drum.

Papadimitriou a declarat pentru CNN că a parcurs între 55 și 120 de km pe zi și a străbătut Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia, apoi a luat un ferry-boat până la Patras, în Grecia. De acolo a pedalat în continuare către Atena.

Pe 27 iunie, la aproape 50 de zile de la plecare, a ajuns acasă, unde îl așteptau familia, prietenii, dar și necunoscuți care voiau au aflat de călătoria lui și i-au urmărit parcursul.

„A fost emoționant”, a spus el. „Cred că am evoluat, ca om, am mai multă încredere în mine, am mai multă încredere în abilitățile mele.”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook