Student de 24 de ani, găsit mort în apartamentul său la 10 zile de la vaccinarea cu AstraZeneca

Student de 24 de ani, găsit mort în apartamentul său la 10 zile de la vaccinarea cu AstraZeneca

Un student în vârstă de 24 de ani a fost găsit mort la domiciliul său din Nantes, la zece zile după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca. A fost deschisă o anchetă judiciară, iar autoritățile sanitare studiază cazul. „În acest stadiu, nu există nimic care să facă legătura dintre moarte și vaccinare”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției Naționale pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM).

Studentul a fost găsit joi, 18 martie, în apartamentul său de pe bulevardul Vincent-Gâche, din Nantes. Rudele lui Anthony Rio au alertat autoritāțile, îngrijorate de absența acestuia.

În apartamentul în care tânărul locuia singur, polițiștii au găsit un document care demonstrează că a fost vaccinat cu AstraZeneca pe 8 martie. Parchetul de la Nantes a deschis o anchetă asupra cauzelor morții și a dispus autopsia. Raportul menționează „sângerări interne cauzate de tromboză”, potrivit unei surse apropiate dosarului. Analize suplimentare sunt în curs.

„Fratele meu era într-o sănătate perfectă”

Anthony vorbise cu fratele mai mare cu o zi înainte. „A avut o durere de stomac, dar nu s-a plâns, nu era stilul lui. Totuși, hotărâse să meargă la medic joi după-amiază. Nu a mai ajuns. A fost găsit în noaptea de miercuri spre joi”.

Familia „pune întrebări despre vaccin. Este inevitabil. Pentru că fratele meu, dincolo de a fi o persoană genială, era un tip care avea grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale. Avea o sănătate perfectă. Deci, vaccinul este singura pistă de care ne putem agăța pentru a înțelege ce s-a întâmplat”.

„Investigație aprofundată”

„Cazul este în curs de investigație clinică”, confirmă un purtător de cuvânt al Agenției Naționale pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM). „În acest stadiu, nu există nimic care să facă legătura dintre moarte și vaccinare. Decesul face obiectul unei investigații clinice aprofundate, efectuată de centrele regionale de farmacovigilență”.

Potrivit celui mai recent raport ANSM, publicat pe 19 martie, în Franța au existat 13 cazuri de evenimente tromboembolice (pentru mai mult de 1.041.000 de vaccinări). Toți pacienții erau în proces de vindecare.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a exclus săptămâna trecută legătura dintre majoritatea trombozelor și vaccinarea cu AstraZeneca.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook