Putin anunță că se vaccinează mâine și critică atitudinea oficialului european care susține că UE nu are nevoie de Sputnik V

Putin anunță că se vaccinează mâine și critică atitudinea oficialului european care susține că UE nu are nevoie de Sputnik V

Președintele rus Vladimir Putin a promis că se va vaccina mâine, 23 martie și a criticat declarațiile „ciudate” ale unui înalt oficial european, Thierry Breton, care a spus că Europa nu are nevoie de vaccinul rusesc anti-Covid, Sputnik V. „Nu forțăm pe nimeni să facă nimic (…) dar ne întrebăm interesele cui sunt apărate de acești oameni, cele ale companiilor farmaceutice sau cele ale cetățenilor europeni?”, a spus Putin într-o întâlnire televizată.

Vladimir Putin a denunțat poziția „conflictuală” a UE cu privire la Rusia în timpul unui interviu telefonic cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu câteva zile înainte de un summit al celor 27. ”Vladimir Putin consideră că relațiile Rusia-UE nu sunt satisfăcătoare, din cauza poziției non-constructive și, uneori, conflictuale a partenerilor europeni”, a transmis Kremlinul într-un comunicat de presă.

Un summit european, în care ar trebui validate noi sancțiuni împotriva Moscovei, va avea loc joi și vineri, prin videoconferință. „Pe partea rusă, s-a subliniat dorința de a restabili un format depolitizat de cooperare cu Uniunea Europeană (…)”, continuă Kremlinul. Cei doi lideri au vorbit în special despre vaccinul rusesc Sputnik V și despre posibila sa utilizare în UE, războiul din Ucraina, situația din Belarus, unde autoritățile au reprimat o vastă mișcare de protest.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook