Statele Unite demarează campania de vaccinare anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Statele Unite demarează campania de vaccinare anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Statele Unite administrează începând de miercuri, 3 noiembrie, vaccinuri anti-Covid celor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. 28 de milioane de copii devin astfel eligibili pentru a primi dozele vaccinului Pfizer, singurul recomandat de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din SUA pentru respeectiva categorie de vârstă.

58% dintre americani sunt complet vaccinați, însă copiii cu vârsta sub 12 ani nu au fost până acum eligibili pentru vaccinare. Varianta Delta a provocat mii de spitalizări în rândul copiilor, reprezentând 25% din cazurile identificate în Statele Unite.

Vaccinul, care este eficient în proporție de 90% în prevenirea cazurilor simptomatice la copii, poate oferi o cale spre evitarea carantinării școlilor în viitor.

„Înțeleg pe deplin urgența de a oferi cea mai bună protecție copiilor noștri împotriva virusului”, a spus Rochelle Walensky, director CDC.

Dozele Pfizer dedicate copiilor de 5-11 ani sunt mai mici cantitativ (10 micrograme) față de cele oferite celor de peste 12 ani (30 micrograme).

Autoritatea pentru Medicamente (FDA) a autorizat vineri vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârsta între 5 și 11 ani.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook