În Italia au fost identificate mai multe școli clandestine, destinate copiilor care provin din familii anti-vaccin și anti-mască

În Italia au fost identificate mai multe școli clandestine, destinate copiilor care provin din familii anti-vaccin și anti-mască

Școli clandestine au fost identificate în Tirolul de Sud, în satele din Valea Ahrntal, unde mulți părinți care și-au retras copiii din instituțiile publice au ales să-i trimită spre educare. „Sunt locuri private, nu putem face verificări”, spun autoritățile. O fermă veche, o fostă tâmplărie într-o vale îndepărtată a Tirolului de Sud. Sunt școlile-catacombe ale secolului XXI. Aici, zeci de familii care sunt împotriva vaccinurilor și maștilor își trimit copiii să învețe să citească, să scrie și să facă aritmetică.

„Nu știm ce se întâmplă acolo”, recunoaște primarul din Gais, Christian Gartner. La intrarea în valea Ahrntal se află unul dintre bastioanele mișcării anti-vaccin și, de asemenea, ale poporului unic, suveraniştii care refuză autoritatea statului.

„Șase familii și-au retras copiii de la școală de la începutul anului”, spun oficialii școlii primare a orașului. „Și în țările vecine este la fel, toți vin aici”. Școala clandestină se află pe Via dei Molini, într-o fermă de la marginea orașului. Copiii din Gais merg acolo, dar vin alții și de la Brunico. Câti sunt, nu se știe. „Municipiul nu susține în niciun fel această inițiativă” clarifică primarul, care precizează că nu vrea să aibă nicio legătură cu cei care gestionează această situație. „O situație dificilă, care amplifică disensiunile dintre locuitorii orașului”, adaugă consilierul.

Urcând valea se ajunge la Campo Tures. Aici, școala care «nu există» se află pe Via Beikircher, chiar în centrul orașului. Proprietar este o asociație numită Herzstrahl, care înseamnă «lumina inimii», un colectiv de părinți care au preferat să-și țină copiii acasă pentru a nu fi nevoiți să poarte mască și să facă teste. „Nu știm ce se întâmplă în acea școală pentru că, oficial, nu există școală. Dar ea există”, spune consilierul Judith Caneppele. Ea afirmă că „primăria nu are nimic de-a face cu această inițiativă”. Nici în acest caz nu știe câți copii se prezintă la cursuri. „De la începutul anului, 11 copii au fost retrași de la școală, iar părinții îi educă la domiciliu”, spune directorul Christian Dapunt, care nu dorește să comenteze inițiativa.

Formal, sunt proprietăți private și, prin urmare, nu pot fi efectuate controale. Mai mult, din moment ce nu există oficial o școală, este imposibil să contești respectarea regulilor de siguranță.

Sursa: Corriere.it

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook