Boris Johnson este criticat pentru că nu a purtat mască la summit-ul climatic, deși stătea lângă Sir David Attenborough, în vârstă de 95 de ani

Boris Johnson este criticat pentru că nu a purtat mască la summit-ul climatic, deși stătea lângă Sir David Attenborough, în vârstă de 95 de ani
Boris Johnson alături de Sir David Attenborough și Antonio Gutteres. Foto: AP

Mai multe imagini cu premierul britanic Boris Johnson care stă fără mască lângă omul de televiziune Sir David Attenborough (95 de ani) și lângă secretarul general al ONU, Antonio Gutteres (72 de ani), fac înconjurul internetului. Johnson este criticat pentru atitudinea pe care a avut-o luni, la summit-ul climatic COP26, desfășurat la Glasgow.

Deși premierul a purtat mască în alte momente, potrivit altor fotografii realizate la eveniment, când a stat lângă cele două persoane în vârstă menționate, în timpul ceremoniei de deschidere, a ales să n-o facă.

Parlamentarul Bill Esterson l-a criticat dur pe Twitter: „Boris Johnson a ales să nu poarte o mască și a stat lângă David Attenborough la COP26. Attenborough are 95 de ani și se încadrează în categoria de risc. Prin purtarea măștii îi protejezi pe cei din jur, dar Johnson nu s-a deranjat să-l protejeze pe Attenborough de Covid. Atitudine care spune totul despre el”.

„Am purtat mască în spații închise, unde erau oameni cu care nu mă întâlnesc în mod normal… rămâne la latitudinea fiecăruia să decidă dacă este la o distantă suficient de mare de cineva… asta este abordarea pe care o avem”, a spus Johnson pentru CNN, întrebat despre controversa pe care a creat-o.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook