Simptomele „Covid pe termen lung” pot fi prezente timp de 9 luni de la infectarea inițială, spune Anthony Fauci

Simptomele „Covid pe termen lung” pot fi prezente timp de 9 luni de la infectarea inițială, spune Anthony Fauci

Noile date sugerează că persoanele cu Covid-19 pot continua să sufere de simptome până la nouă luni după infectarea inițială, potrivit consilierului medical de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au descoperit recent că 30% dintre pacienți au raportat simptome pe parcursul a nouă luni, spune Fauci. Oamenii au raportat oboseală, dificultăți de respirație, tulburări de somn și alte simptome care au durat luni de zile, a adaugat.

Simptomele bolii „Covid pe termen lung”, pe care cercetătorii le numesc acum Sechelele Post-Acute ale Covid-19, sau PASC, pot fi prezente „mult după” infectare, iar severitatea poate varia de la ușoară la „incapacitantă”, a spus Fauci, care este şi directorul Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase.
„Amploarea problemei nu este pe deplin cunoscută”, menționează el, adăugând că PASC a fost raportat și la pacienții care nu au avut nevoie de spitalizare și la cei care dezvoltă simptome abia după infectarea inițială.

Experții medicali lucrează pentru a diagnostica și trata mai bine persoanele cu simptome persistente ale Covid-19. Până în prezent există un număr limitat de studii care indică cele mai frecvente simptome de lungă durată ale Covid sau cât timp ar putea dura.

Cea mai mare atenție a fost acordată pacienților cu o forme severe, nu celor care și-au revenit, dar care încă raportează efecte secundare persistente, denumiți „purtători pe termen lung”.

Mulți au dificultăți de respirație sau stare generală de oboseală după Covid-19.

National Institutes of Health a lansat o inițiativă pentru a studia Covid pe termen lung și pentru a identifica cauzele și potențiale tratamente, a subliniat Fauci.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook