Și Omicron provoacă forme severe de Covid. Primii pacienți spitalizați în Marea Britanie

Și Omicron provoacă forme severe de Covid. Primii pacienți spitalizați în Marea Britanie

Noua variantă a SARS-CoV-2 provoacă acum o treime din cazurile Covid din Londra, afirmă ministrul britanic al Educației. Două doze de vaccin „nu sunt suficiente”. Nadhim Zahawi i-a încurajat pe cetățeni să facă un rapel – cei cu vârsta de 30 de ani și peste sunt eligibili să facă a treia doză începând de luni.

Până sâmbătă, au existat 1.898 de cazuri confirmate ale variantei Omicron în Marea Britanie, dar numărul adevărat este probabil mult mai mare .

Oamenii de știință de la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) au avertizat că Regatul Unit se va confrunta cu un val substanțial de infectări cu Omicron, fără restricții suplimentare dincolo de măsurile din Planul B anunțate săptămâna trecută.

Britanicii au fost indemnați să lucreze de acasă dacă pot, iar regulile de purtare a măștilor și introducerea permiselor Covid pentru a avea acces în unele spații eu fost extinse.

„Dacă ajungem la un milion de infectări până la sfârșitul lunii decembrie, trei zile mai târziu ar fi două milioane. Dacă este la jumătatea gravității variantei Delta și 1% dintre infectările severe necesită spitalizare, înseamnă 10.000 de oameni din primul milion și tot așa”.

Dr. Susan Hopkins, șeful Agenției pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie, spune că se aștepta să existe o creștere a numărului de persoane spitalizate cu Omicron.

Ea menționează că nu există încă vreun raport al unui deces survenit în urma infectării cu Omicron în Marea Britanie.

‘Val mare’

Este „inevitabil”, va avea loc un val mare de infectări, dar nu este clar care va fi impactul pe care l-ar avea asupra spitalelor, a spus ea.

„Este un val mare care vine direct asupra noastră – dacă va fi chiar și jumătate din severitatea pe care am văzut-o cu Delta, atunci ne confruntăm cu un număr foarte mare de spitalizări și potențiale decese”, spune ea.

Sursa: BBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook