Un neo-zeelandez a fost plătit pentru a fi vaccinat în locul altor persoane. A primit 10 doze într-o singură zi

Un neo-zeelandez a fost plătit pentru a fi vaccinat în locul altor persoane. A primit 10 doze într-o singură zi

Un bărbat din Noua Zeelandă care a fost vaccinat împotriva Covid-19 de 10 ori într-o singură zi, în locul altor persoane, a fost numit „incredibil de egoist”. A fost pornită o anchetă.

Astrid Koornneef, manager de grup operațional pentru programul de vaccinare și imunizare Covid-19 din Noua Zeelanda, a declarat că Ministerul Sănătății este conștient de problemă și o ia foarte în serios. „Suntem foarte îngrijorați de această situație și lucrăm cu agențiile”, spune ea. Ministerul nu a specificat unde a avut loc incidentul.

Vaccinologul și profesorul asociat Helen Petousis-Harris a numit comportamentul „incredibil de egoist”.

Petousis-Harris spune că bărbatul care a făcut mai multe doze de vaccin Covid-19 este puțin probabil să sufere afecțiuni, dar este posibil să se simtă rău a doua zi din cauza unui răspuns imun general.

„Știm că unii cetățeni au primit, din greșeală, toate cele cinci doze aflate într-un flacon, în loc să fie diluate, știm că asta s-a întâmplat în străinătate și nu au existat probleme pe termen lung”, spune ea.

Bărbatul, despre care se presupune că a vizitat mai multe centre de vaccinare, a fost plătit pentru a primi dozele în locul altor persoane.

Sursa: NZ Herald

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook