Serialele americane devin „arme de deconstrucție în masă”, în slujba ideologiei „woke”

Serialele americane devin „arme de deconstrucție în masă”, în slujba ideologiei „woke”

Locul serialelor continuă să crească în viața de zi cu zi. Giganții din industrie, precum Netflix, atrag din ce în ce mai mulți consumatori pe platformele lor și, în fiecare lună, apar milioane de noi clienți. Potrivit revistei Marianne, un serial american este un „tavalug ideologic”.

Oricine are propriile gusturi când vine vorba de divertisment. Cu excepția faptului că, după cum afirmă autorii articolului de 12 pagini publicat în revistă, serialele americane sunt „arme de deconstrucție în masă” care „poartă în ele valori și coduri de conduită care ne modifică imaginația”.  În acest lung dosar se vorbește despre o strategie de incluziune, comunitarism și ideologie „Woke”.

Revista Marianne consideră lumea serialelor drept un adevărat „tavalug ideologic” și dă exemplul faimosului serial american din anii ’70 „Kung Fu” a cărui nouă versiune, 50 de ani mai târziu, a evoluat. Conform revistei, s-a supus dictatelor corectitudinii politice a campusurilor universitare americane. Eroul inițial, un călugăr Shaolin chinezo-american interpretat de David Carradine, un actor alb, este acum acuzat de rasism „yellowface” pentru că purta machiaj și proteze pentru a se potrivi cu trăsăturile asiatice ale personajului.

În noua versiune, lansată anul trecut, o actriță de origine chineză joacă rolul justitiarului, a cărui misiune este de a combate ura anti-asiatică. Prin urmare, suntem foarte departe de personajul pe care și-l imagina Bruce Lee, care la vremea respectivă dorea doar să răspândească filozofia artelor marțiale.

Sursa: Radio Classique

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook