Sănătatea, pe locul doi. 90% dintre francezi se tem mai mult de consecințele economice ale crizei Covid-19

Sănătatea, pe locul doi. 90% dintre francezi se tem mai mult de consecințele economice ale crizei Covid-19

În timp ce francezii trec prin a doua izolare, în încercarea de a stopa epidemia de coronavirus, încrederea lor în strategia guvernului se erodează. Doar 39% mai au încredere și consideră că autoritățile „tratează eficient” virusul și doar 45% cred în capacitatea executivului de a „ajuta companiile în dificultate”, potrivit unui sondaj al institutului Ifop comandat de CNEWS și Radio Sud.

Prin comparație, în martie anul trecut, 55% dintre cei chestionați credeau că guvernul ar putea gestiona situația epidemică, iar 57% credeau că acesta este capabil să susțină în mod corespunzător întreprinderile.

Mai îngrijorați pentru economie decât pentru sănătate

Cealaltă lecție a acestui sondaj este nivelul de îngrijorare al francezilor pentru economia țării. Surprinzător sau nu, 9 din 10 persoane chestionate au temeri „cu privire la consecințele economice ale crizei coronavirusului”.

În detaliu, oamenii de afaceri sunt în mod cert cei mai îngrijorați (96%), înaintea salariatilor (89%) și a șomerilor (83%).

85% dintre francezi se așteaptă la revolte puternice în lunile următoare

85% dintre francezi se așteaptă la revolte puternice în următoarele luni, cu 13 puncte procentuale mai mult decât la ultima măsurătoare, din ianuarie 2020.

26% dintre respondenți consideră că sunt „siguri” și 59% că este „probabil”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook