Regina Elisabeta a II-a renunță „total” la consumul de alcool, la sfatul medicilor. „Vrea să se mențină în formă”

Regina Elisabeta a II-a renunță „total” la consumul de alcool, la sfatul medicilor. „Vrea să se mențină în formă”

Regina Elisabeta a II-a a fost sfătuită de medici să renunțe la băuturile alcoolice, deoarece are un program încărcat înainte de sărbătorile jubileului de platină, din iunie. Monarhul în vârstă de 95 de ani nu este o mare băutoare, dar se bucură de un pahar seara și la evenimente speciale.

Sfaturile sunt cu titlu de precauție și nu rezultatul unor probleme specifice de sănătate. Regina dorește să rămână în cea mai bună formă posibilă, deoarece îi place să călătorească din nou, după ridicarea restricțiilor Covid.

Surse regale au declarat pentru The Telegraph că Majestatea Sa a renunțat recent la cocktail-urile ei preferate, cu Martini, și acum bea doar apă Malvern. Decizia a fost o „alegere personală”.

Pregătiri pentru evenimente viitoare

„Regina are un program încărcat, inclusiv summit-ul COP26 privind clima și, bineînțeles, anul viitor, sărbătorile pentru jubileul ei de platină”, ​​spune un apropiat.

„Vrea să fie în cea mai buna forma posibilă pentru a se bucura de evenimentul de vara viitoare și medicii i-au transmis recent că reducerea consumului de alcool ar fi de ajutor. A luat decizia de a renunța la alcool în totalitate, dar nu a fost niciodată o mare băutoare.”

De-a lungul anilor, s-a spus că regina preferă ginul, un Dubonnet la prânz și un cocktail cu gin și vermut înainte de cină.

Nu este un fan al șampaniei

Zeci de ani, prințul Philip – care prefera berea – i-a preparat băutura, știind exact cum îi place. „Poate că pierderea soțului ei la începutul acestui an a luat o parte din plăcerea unei băuturi înainte de cină”, spune o sursă.

Regina se bucura, de asemenea, de un pahar de rosé la cină sau de Hock, dar nu a fost niciodată un mare fan al șampaniei. Când ținea un toast în fața liderilor mondiali și a altor VIP-uri, era văzută ridicând paharul la buze, dar sorbind doar o cantitate mică.

În timpul unei campanii de economisire, ea a înlocuit șampania scumpă folosită pentru banchete cu marca proprie a lui Tesco, spunând unui asistent: „Cine poate face diferența, când este servită înfășurată în pânză albă?”

Au existat zvonuri conform cărora consuma mult alcool

Gusturile reginei în materie de băutură au fost mult timp o sursă de interes pentru public.

În timp ce poveștile despre băuturile ei preferate luau amploare, prin știrile online publicate de-a lungul anilor, fostul ei bucătar, Darren McGrady, a dezmintit zvonurile potrivit cărora regina ar fi mare consumatoare de alcool, spunând: „Ar fi murată dacă ar bea atât de mult.”

Se consideră că regina se află într-o stare excelentă de sănătate pentru vârsta ei.

În următoarele săptămâni, monarhul va avea un program foarte încărcat. Marți va găzdui o recepție la Castelul Windsor pentru a marca Summitul Global al Investițiilor, alături de mai mulți invitați, printre care Prințul de Wales, Ducele de Cambridge, Boris Johnson și liderii din domeniul afacerilor și investițiilor. Luna viitoare, ea va participa la summit-ul COP26 de la Glasgow.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook