Regina Elisabeta a II-a își anulează prânzul de Crăciun din cauza variantei Omicron

Regina Elisabeta a II-a își anulează prânzul de Crăciun din cauza variantei Omicron

Adio curcan umplut cu salvie, cartofi prăjiți și budincă, de Crăciun. Pentru al doilea an consecutiv, Regina Elisabeta renunță la reuniunea familială de dinainte de Crăciun, din cauza numărului mare de cazuri Covid din Marea Britanie. Menținerea întâlnirii în timp ce guvernul le cere britanicilor să respecte restricții de sărbători ar fi fost inadecvat. „Decizia este o măsură de precauție, deoarece ar putea pune în pericol pregătirile de Crăciun ale prea multor oameni, dacă s-ar realiza”, spune pentru Reuters o sursă de la Palatul Buckingham, care consideră că „este atitudinea potrivită pe care trebuie să o aibă toată lumea.”

Medicul șef al Angliei a avertizat miercuri oamenii să nu se adune în grupuri mari decât dacă sunt forțați să facă acest lucru, pe măsură ce Crăciunul se apropie.

Primul Crăciun fără Prințul Philip

Suverana în vârstă de 95 de ani, ale cărei apariții publice au fost rare după scurta ei spitalizare din octombrie, plănuia să adune în jur de 50 de persoane marți la prânz, la Castelul Windsor, acum reședința ei principală.

Monarhul britanic a petrecut cea mai mare parte a pandemiei la Castelul Windsor. Este pentru prima dată când sărbătorește Crăciunul fără soțul ei, Prințul Philip, care a murit în aprilie anul acesta, după mai bine de șapte decenii de căsătorie.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook