Record de noi cazuri Covid în India: 103.558 în ultimele 24 de ore. Se impun noi măsuri de carantină

Record de noi cazuri Covid în India: 103.558 în ultimele 24 de ore. Se impun noi măsuri de carantină

India a înregistrat luni 103.558 de noi cazuri Covid, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei, potrivit datelor Ministerului Sănătății – în total au fost înregistrate 12,59 milioane de cazuri. Statul a raportat ieri și 478 de noi victime, ceea ce duce numărul total la 165.101. India este a treia cea mai afectată țară din lume în privința cazurilor înregistrate, după SUA, cu 30 de milioane, și Brazilia, cu puțin sub 13 milioane.

Numărul de cazuri zilnice a crescut constant de la începutul lunii februarie, când se înregistrau sub 9.000, după ce, în septembrie 2020 s-a atins ultimul apogeu – aproape 100.000 de cazuri.

Se instituie noi măsuri

Cel mai bogat stat din India, Maharashtra, care găzduiește capitala financiară, Mumbai, va impune o izolare de sfârșit de săptămână și o stingere pentru cei 110 milioane de locuitori, au anunțat autoritățile.

Până la sfârșitul lunii aprilie va fi impusă o stingere de noapte, adunările mai mari de patru persoane sunt interzise, iar birouri private, restaurantele, cinematografele, piscinele, barurile, lăcașurile de cult și locuri publice precum plajele vor fi închise.

În weekend doar serviciile esențiale vor fi autorizate să funcționeze.

Serviciile de transport public pot funcționa la o capacitate de 50%. Activitățile industriale și de fabricație, precum și filmările în Mumbai, casa Bollywoodului, pot fi continuate, cu respectarea măsurilor de sănătate.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook