Rafturile magazinelor vor fi goale de Crăciun, avertizează șeful Puma. „Cadourile trebuie achiziționate acum”

Rafturile magazinelor vor fi goale de Crăciun, avertizează șeful Puma. „Cadourile trebuie achiziționate acum”

Șeful producătorului german de echipamente sportive Puma avertizează că problemele de aprovizionare vor avea un impact major asupra cumpărăturilor de Crăciun și a recomandat ca oamenii să achiziționeze de pe acum cadourile, pentru a evita surprizele neplăcute.

„Nu este o glumă”

„Așa cum i-am spus și soției mele, dacă vrei să cumperi cadouri de Crăciun, trebuie să o faci acum”, spune Bjorn Gulden.

„În general, și nu este o glumă, cred că vor fi mai multe rafturi goale de Crăciun decât în mod normal”, adaugă el.

Problemele de aprovizionare la nivel mondial împiedică în prezent redresarea economică, în urma pandemiei, provocând temeri cu privire la o penurie de mărfuri de sărbători.

„Prețurile au explodat”

Pe lângă blocajele din porturi, unde navele așteaptă să poată descărca, afacerile suferă efectele întârzierilor de producție, din cauza izolărilor legate de Covid-19 din Asia, în anumite regiuni în care se află fabrici cheie.

Pentru Puma, o creștere a infectărilor în Vietnam a dus la o pauză de producție de aproximativ zece săptămâni.

„În al patrulea trimestru va fi cea mai mare problemă legată de aprovizionare”, spune Gulden, mai ales din cauza „capacității limitate de transport marfă și a prețurilor, care au crescut vertiginos”.

„Cred că oferta pentru unele produse, inclusiv în industria noastră, va fi mai mică decât cererea, în următoarele două trimestre”, chiar dacă „fluxurile de produse se îmbunătățesc treptat”.

Comenzi în port

Comerciantul de jucării Hasbro susține că nu a reușit să livreze echivalentul a aproximativ 100 de milioane de comenzi în al treilea trimestru din cauza „intreruperii lanțului de aprovizionare, a capacității limitate (de transport) și a blocajelor din porturi”.

În Statele Unite, Walmart și alte lanțuri de magazine și-au închiriat propriile vapoare pentru a ocoli întârzierile haotice din porturile de pe Coasta de Vest.

Alții au ales să primească comenzile mai devreme decât de obicei, să-și lanseze promoțiile de Crăciun din timp sau să renunțe la transportul maritim în favoarea celui aerian.

Sursa: Le Matin

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook