Rachel Levine este confirmată în funcția de ministru adjunct al Sănătății. „Cel mai înalt oficial transgender din Guvern”

Rachel Levine este confirmată în funcția de ministru adjunct al Sănătății. „Cel mai înalt oficial transgender din Guvern”

Senatul SUA a confirmat miercuri, 24 martie, că Rachel Levine, medic pediatru transgender, este noul ministru adjunct al Sănătății – o premieră „istorică” lăudată de Casa Albă.

Profesorul universitar de pediatrie și psihiatrie, Rachel Levine, în vârstă de 63 de ani, a fost până în ianuarie directorul departamentului de sănătate din statul Pennsylvania, responsabil în special pentru lupta împotriva Covid-19. O poziție care îi oferă „expertiza crucială de care avem nevoie pentru a ghida oamenii în această pandemie”, a spus Joe Biden când a propus-o, în ianuarie.

Rachel Levine a fost confirmată în cele din urmă cu 52 de voturi pentru și 48 de voturi împotrivă. Doi senatori republicani s-au alăturat celor 50 de aleși ai taberei democrate, pentru a-i aproba numirea.

„Dr. Levine devine primul american transgender care a fost confirmat de Senat, un punct de cotitură în istoria SUA”, a scris pe Twitter oficialul de comunicare de la Casa Albă, Matt Hill.

Asociațiile pentru drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgender) au lăudat decizia Senatului. „Este un moment istoric”, care marchează un punct de cotitură „important pentru vizibilitatea și integrarea persoanelor transgender”, a reacționat Kevin Jennings, directorul juridic al organizației Lambda.

Rachel Levine este, de asemenea, „cel mai înalt oficial din guvernul nostru care este transgender”, a spus el. Sosirea sa în administrația Biden marchează un contrast puternic cu măsurile considerate discriminatorii împotriva persoanelor transgender luate de fostul președinte Donald Trump.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook